U trendu

Ništa bez jelke

Novogodišnji i božićni praznici su savršeno doba za sve. Tu radost možete uvećati tako što ćete dekorisati svoj dom u prazničnom duhu.
Možete dekorisati celu kuću, kako unutra tako i spolja. A ako vam je jednostavnije, možete samo staviti neke novogodišnje ornamente na sto.
Čak su ljudi u stara vremena, to jest pre više od dva veka, dekorisali svoje domove. Božićno drvo je bilo centar svih novogodišnjih dekoracija čak i u ta davna vremena. Nemci su bili ti koji su „uveli“ božićno drvo. Danas skoro svaka kuća na svetu kiti jelu ili bor za Novu godinu i Božić.
Međutim, koje je drvo najbolje za dekorisanje? Naravno da je pravo drvo apsolutno prelepo, ali kada iglice počnu da opadaju, više ne mislimo tako. Ovakva situacija se dešava kad god se drvo ne tretira hemijskim proizvodima. A tu je, naravno, i problem bespravne seče zimzelenog drveća pred novogodišnje praznike.
Ako želite da imate pravo drvo, onda je najbolje da ga kupite s busenom. Prednost ove opcije je to što će vam drvo biti živo i posle prazničnog slavlja, a onda ga možete ponovo zasaditi do sledeće godine. Tako ćete se rešiti dosadnih iglica po tepihu a i nećete uništavati životnu okolinu. Najbolje je da posadite jelku u dvorište, ako ga imate, naravno. Kada ona poraste i ne bude više mogla da uđe u sobu, moći ćete da je okitite u dvorištu. Samo zamislite velike crvene kugle i mašnice na zelenim granama pod snegom.
Druga mogućnost je veštačko drvo. Većina na ovu pomisao zamisli plastičnu jelkicu s retkim granama. Ipak, nije tako. Danas ima toliko modernih veštačkih jelki koje zaista liče na prave. Ovo je dobra opcija za one koji ne žele da razmišljaju svake godine gde da nabave dobru jelku. Jednostavno će je izvaditi iz neke kutije u koju su je spakovali prošle godine.
Sveće su se koristile još pre mnogo godina da osvetle božićno drvo, ali se to pokazalo opasnim. Kada je pronađena struja, sve je postalo mnogo lakše uz raznobojne svetiljke.
Od vas zavisi kako ćete dekorisati svoje drvo, ali neka to bude jednostavno. Koristite kugle, zvezde, trake i razne druge ukrase i ne zaboravite da stavite neko anđelče i ukras na vrh.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.