Nisu babske priče, provereno radi: Ako primenite ovaj trik kuća će vam plivati u novcu

Narodna verovanja za privlačenje novca uključuju čuvanje kovanica, izbegavanje pozajmljivanja soli ili hleba komšijama, čuvanje jedne velike novčanice u kući i držanje nekoliko kovanica u novčaniku.

Srpska narodna baština bogata je verovanjima koja nam mogu pomoći da prizovemo novac u kuću i sačuvamo ga. Ako ste ikada potražili finansijski savet od starije osobe u svom domu, verovatno ste čuli da se novac ne pozajmljuje prijateljima utorkom i da se šefu za povišicu treba obratiti samo sredom tokom radnog dana.

Takođe, savetovano vam je da poslove vezane za novac obavljate samo ujutru, jer večernje i noćne kalkulacije mogu dovesti do gubitaka. Ova manje poznata narodna verovanja mogu biti korisna i danas, u modernom svetu.

Novac u džepu kaputa i dobrosusedski odnosi

Jedno od manje poznatih narodnih verovanja za privlačenje novca je da u džepove kaputa u ormaru treba stavljati sitan papirni novac, ali nikako ne u probušene džepove. Takođe, treba izbegavati pozajmljivanje so ili hleba komšijama, jer bi to moglo ugroziti finansijsku sigurnost u kući.

Veruje se da će u kući biti novca ako se u slanik stavi dve do tri kovanice pre nego što se naspe so, a postoji i poslovica koja kaže: „Koliko zrna soli, toliko para u kući!“

Kovanice u džepu i velika novčanica kao pelcer

Kovanice trebate čuvati, a novčanik vam nikad ne sme biti prazan – barem par kovanica uvek morate imati sa sobom.

U kući uvek mora biti jedna velika novčanica koju morate čuvati bar godinu dana, kako bi se napunila vašom energijom i počela privlačiti drugi novac, piše Una.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.