Nišvil startuje u čevrtak, koncerti u predprogramu večeras

Internacionalni džez festival “Nišvil” zvanično će biti otvoren u četvrtak, 11. avgusta, ali će se zvuci trube već večeras čuti u amfiteatru na keju kraj Nišave, u okviru uvodnog programa ove džez manifestacije.

Program na keju počinje u 20 časova, a posetiocima će se predstaviti džez orkestri “Kafe Ball” i “Balkan lovers bend” (Balkan Lovers Band), kao i članovi plesnog studija “Revolution”.

U okviru uvodnog programa festivala sutra, 10. avgusta, u amfiteatru na keju nastupiće domaći bend “Very Naiss”, “Golden Buddha Jazz Band” iz Kine i italijanski benda “Nema problema”. 

“Nišvil” će u u četvrtak po tradiciji otvoriti bend grada domaćina, a ta čast pripala je sastavu “Naissblue”. Oni će zasvirati u 19 časova na glavnoj bini, na platou niške Tvrdjave.

Prema najavi organizatora, “Nišvil tima”, do nedelje 14. avgusta, kada se festival zatvara u Nišu će nastupiti više od 660 izvodjača, a program će biti organizovan na 11 bina.

Pored domaćih bendova, izmedju ostalog, nastupiće i sastavi iz Rusije, Kine, Japana, Poljske, Argentine, Bugarske, Francuske, SAD i drugih zemalja.

Medju njima je čuveni britanski saksofonista “Knuch Soweto”, jedna od najboljih belih soul pevačica Džoš Stoun, Al di Meola čuveni član super grupe “Guitar trio” i sastav “Bill Evans”.

Prvi put na na festivalu nastupiće i Biljanja Krstić sa svojim bendom “Bistrik”.

Osim 110 koncerata u okviru “Nišvila” biće organizovane i brojne druge prateće manifestacije.

Posetioci će izmedju ostalog moći da u četvrtak u Tvrdjavi pogledaju izložbu oldtajmera. Za vreme trajanja festivala, u Oficirskom domu biće izloženi eksponati prikupljeni tokom ranijih izdanja festivala i fotografije pod nazivom “Vidimo se”, autora Žoaoa Garsije.    

Tokom festivala biće promovisana fotomonografija “Carski rez – Izložba za poneti” čiji je autor Dušan Mitić Car.  

Prvi put ove godine u okviru “Nišvila” biće organizovane džez radionice za mlade muzičare sa učesnicima zvaničnog programa.

(Beta)

Ostavite komentar