U trendu

Njihove figurice su jako popularne, da li znate SIMBOLIKU SOVA?

Mnogi sa negodovanjem reaguju na sove, ne vole da ih čuju noću, mnogi smatraju da slute na zlo.

Međutim, kako prenosi Sensa, potpuno pogrešno je verovanje da sova znači smrt, a evo koju simboliku ima ova ptica i zbog čega je toliko cenjena

Sove nisu obične ptice koje se pojavljuju noću, one vide sa veoma velike udaljenosti, a po mraku mnogo bolje nego u toku dana, tako da je potpuno jasna simbolička veza sova i vidovitostI. Zbog toga je veoma cenjena i poštovana u mnogim kulturama pa se može videti na najrazličitijim predmetima- na komadima nakita, odeći, kao ukras za kuću…

Sova ukazuje na stvari koje inače mogu ostati skrivene. Kad se povežete sa simbolikom sove, počinjete da primećujete ono što dotada niste ili da posmatrate stvari na neki drugačiji način.

Sova je mudra, inteligentna i moćna ptica te je postala simbol mudraca i intuicije. Ona se često se potpuno pogrešno smatra glasnikom smrti, a simbolika se, zapravo, odnosi na transformaciju, promenu, na smrt onog starog u simboličkom smislu. Ta promena može biti fizička, ali češće je duhovna (na primer promena načina posmatranja stvari)

Kad osetite da ste se udaljili od svoje intuicije, simbolika sove može vam pomoći da se povežete sa svojim mudrijim delom ličnosti. Može vam biti saveznik pri donošenju odluka koje na svesnom nivou ne možete doneti. Ona će vas podsetiti na mudrost koja se nalazi u vama i na taj način vam dati samopouzdanje i veru u ličnu procenu. Sovu pozovite i kad želite da se povežete sa svetom snova i simbola jer ona govori jezikom nesvesnog. Ako se povežete s njenom energijom, možda ćete bolje pamtiti i razumeti snove i simbole. Kad osetite potrebu da uvidite istinu, a niste sigurni da li gledate u pravom smeru, setite se simbolike sove i biće vam lakše da je uočite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.