U trendu

Nova greška u Slagalici razočarala gledaoce: „Opet su se izblamirali“ (video)

Kviz Slagalica mnogi vole da gledaju jer je to sjajna prilika da testiraju svoje znanje iz najrazličitijih oblasti, ali i da puno toga nauče. Ipak, odgovor o jednom književnom delu koje se čita u drugom razredu srednje škole razočarao je brojne gledaoce Slagalice.

Naslov poznate pripovetke „Glava šećera“ bio jedna od asocijacija u poslednjoj igri kviza Slagalica. Konačno rešenje bilo je „glava“, a rešenje jedne kolone „šećer“ i tu nije bilo nikakve dileme. Međutim u obrazloženju je voditeljka napravila grešku koja gledaocima nije promakla.

„Pismo i glava na novčiću, kruna se nosi na glavi, „Glava šećera“ je pripovetka Stevana Sremca i brdo u Rio de Žaneiru, i lice je prednji deo glave“, rekla je voditeljka Kristina Radenković.

Takmičari se nisu bunili, ali na Tviteru se podigla prašina, jer je „Glavu šećera“ napisao Milovan Glišić, a ne Sremac.

„Do danas sam živeo u uverenju da je „Glavu šećera“ napisao Milovan Glišić ali mi „Slagalica“ večeras otvori oči informacijom da je to napisao Stevan Sremac!“; „Slagalica danas, „Glava šećera“ od Stevana Sremca, a Milovan Glišić se žali Milki Canić koga je ostavila u kvizu“ – neki su od komentara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)