U trendu

Nova Mis Buenos Ajresa je žena koja ruši granice, nikada ne biste pogodili koliko godina ima

Alehandra Marisa Rodrigez ponela je titulu Mis Buenos Ajresa, sa 60 godina. Time se kvalifikovala za takmičenje Miss Universe Argentine. Decenijama je na ovom takmičenju vladala starosna granica, a onda se sve promenilo.

„Veoma sam uzbuđena i počastvovana što sam osvojila titulu. Želim da pokažem svim ženama da lepota nije vezana za godine i da možemo da srušimo prepreke“, rekla je misica koja je po profesiji pravnica i novinarka.

Šansu da se takmiči na izboru lepote, dobila je nakon što je krajem 2023. ukinuta starosna granica. To pravilo bilo je na snazi od 1958. i određivalo je da takmičarke moraju da imaju između 18 i 28 godina.

Alehandra nije želela da propusti šansu i pobedila je znatno mlađe učesnice izbora. Rekla je da su za njenu lepotu krivi treniranje i zdrava ishrana kao i nega lica. Ona je razvedena je i živi sama, a našalila se kako je to možda doprinelo da ponese krunu, prenosi B92.

„Mislim da su suci uočili moje samopouzdanje i strast da predstavljam žene svoje generacije. Lepota nema rok trajanja. Da biste bili lepi, samo morate da verujete u sebe i budete autentični“, poručila je.

Naredno takmičenje je za mesec dana, 25. maja i mnogi misle da će upravo ova misica pobediti. O pobedi ove Argentinke piše odditycentral.com, pa ističe da je pobedila zahvaljujući svojoj mladolikosti.

Ipak, najvažnije je da su granice srušene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.