Nova zvezda je rođena!

Njeno ime je Eve Solal, rođena je 3. maja 1978. godine u malom mestu kraj Pariza, ima 48 kg i visoka je 162 santimetra. Voli mačke, omiljena ličnost joj je Gandi, a što se tiče sporta, njen izbor je definitivno fudbalski mag Zinedine Zidane. Eve živi u pariskoj „trendy“ ulici Rue de Lappe, u kojoj i radi kao kelnerica. Želja joj je da postane filmska glumica i, bez obzira na to što joj primanja nisu velika i što se nikad nije oprobala na filmu, ona ima i svog agenta koji pokušava da joj pronađe angažman na filmu, televiziji ili u nekoj video-igri.

Možda vam je već postalo jasno da u pitanju nije prava, već virtuelna osoba, „devojka“ koja je nastala u programerskoj kući Attitude Studio of Paris. Njeni tvorci tvrde da je ona trenutno najsavršeniji virtuelni lik, koji će nadmašiti i zvezdu kakva je Lara Croft i zaseniti je bogatstvom mimike, gestova i pokreta koji su realističniji nego ikada ranije.

Bez obzira na činjenicu da je virtuelna, Eva ima svog pravog agenta, Jacques Olivier Broner-a, koji promoviše njene mogućnosti i čiji je glavni cilj njeno pojavljivanje na filmu. Ali ne u kompjuterski animiranom ostvarenju, kakvo je npr. bio „Toy Story“, već u filmu u kome bi joj partneri bili pravi glumci. Ovakva mogućnost je iskorišćena u nekoliko scena u „Matrix“-u, pri čemu je „glumio“ virtuelni Keanu Reeves, kreiran pomoću Emotion Mapper softverskog paketa, istog onog koji je upotrebljen i prilikom stvaranja gospođice Eve Solal. U pitanju je tehnologija koja mapira i obrađuje pokrete mišića na ljudskom licu koji stvaraju izraze i grimase, softver koji to radi do najsitnijih detalja, a zatim omogućuje da virtuelno lice postane maksimalno nalik realnom. U slučaju Keanu Reeves-a, mapirano je samo njegovo lice, a kod Eve je učestvovalo više modela, što je čini realističnijom i kompleksnijom.

Pokreti tela su izvedeni pomoću „motion capture“ tehnologije, koja podrazumeva snimanje pokreta stvarne osobe iz više uglova, a zatim njihovo mapiranje i dodeljivanje virtualnom liku. Što se tiče honorara koji Eve „traži“ od budućih poslodavaca, on iznosi 2.000 franaka (oko 600 DEM) za jedan minut. Toliko, naime, iznose troškovi produkcije i „uklapanja“ u pravo okruženje. Cena jeste visoka, ali je još uvek manja od honorara mnogih filmskih zvezda.

Eve Solal će, tvrde mnogi, postati velika zvezda. Dok se to ne desi i ona ne dobije svoju prvu ulogu, možete da se upoznate s njom na sajtu EveSolal.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.