Novi album Dejvida Gilmora 18. septembra

Bivši gitarista legendarne britanske rok grupe Pink flojd, Dejvid Gilmor, izdaje novi, četvrti po redu, solo album 18. septembra, preneli su britanski mediji.
Album „Rattle That Lock“ biće prvi njegov album u poslednjih deset godina, odnosno godinu dana od oproštajnog albuma Pink flojda.

Novi album će imati deset pesama a na prvoj pesmi Gilmor je koristio džingl francuske železnice, koja se čuje na svim železničkim stanicama u Francuskoj. U pesmi se pored džingla, čuju glasova ljudi i zvuci vozova.

„Bio sam jednom na železničkoj stanici na jugu Francuske. Čuo sam džingl i snimio ga na mobilni telefon“, rekao je 69-godišnji gitarisra i dodao da je dobio autorizaciju za korišćenje muzike od autora džingla Mikaela Bumendila.

Gilmur je ranije rekao da će imati turneju po „najlepšim gradovima i pozorištima na svetu“.

Turneja od osam koncerata počeće u areni u Puli, u Hrvatskoj i nastaviće se na sličnim lokacijama u Oranžu (Francuskoj) i Veroni (Italija).

Pink flojd je u novembru izdao oproštajni album „The Endless River“, koji je prvi studijski album benda posle 20 godina.

Pink Flojd je jedna od najuspešnijih rok grupa u istoriji. Njihov album „Dark Side“ iz 1973. prodat je u više od 45 miliona primeraka.

Bend, osnovan 1964. godine, uvršten je u sam vrh svetske muzike zahvaljujući inovativnim stilom, virtuoznošćchu, filozofskim temama i vizuelnim performansom na koncertima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.