U trendu

O ova 3 strašna predviđanja baba Vange za 2023. godinu pišu mediji u svetu

Vangelija Pandeva Gušterova je vidovnjakinju 20. veka, a za njena proročanstva kažu da su navodno tačna više od 85 %. Za 2023. godinu njena predviđanja nisu baš najbolja.

Baba Vanga je umrla u avgustu 1996. godine, a iza je sebe ostavila brojna proročanstva koja se navodno tiču našeg vremena. Veruje se da je ostavila tri važna proročanstva koja bi mogla da se ostvare u 2023, piše Sky history.

Razorna solarna oluja

Jedno od alarmantnijih predviđanja za 2023. koje se pripisuje Baba Vangi odnosi se na solarnu oluju koja bi mogla da ima kobne posledice.

Izraz „solarna oluja“ može da se odnosi na nekoliko pojava na površini Sunca, poput solarnih baklji i izbacivanja koronalne mase. Te snažne erupcije plazme mogu da dosegnu Zemlju i prouzrokuju geomagnetne oluje koje potencijalno mogu da sprže električne mreže i izazovu pravu pustoš.

Najdramatičniji primer u zabeleženoj istgoriji bio je Karingtonov događaj iz 1859. godine. Magnetna oluja nazvana po britanskom astronomu Ričardu Karingtonu srušila je telegrafske mreže i izazvala brojne požare i strujne udare. Ovi učinci na svakodnevni današnji život bili bi praktično nesagledivi.

Promena Zemljine orbite

Ovo je posebno fascinantno proročanstvo, a posledice čak i suptilnih promena bi bile izuzetno ozbiljne. Naime, kada bi došlo do nekakvog radikalnog pomaka unutar samo jedne godine, učinci bi bili kataklizmični. Temperaturni skokovi i nivoi zračenja imali bi strahovite posledice za životnu sredinu, odnosno za opstanak života na Zemlji. Do ovakve promene mogao bi da dovede, recimo, udar asteroida…

Zločin biološkim oružjem

Takođe se veruje i to da je Baba Vanga imala viziju testiranja biološkog oružja od strane jedne velike države. Nemoguće je znati na koju je zemlju Baba Vanga tačno mislila, kao što takođe nije jasno ni kakve bi bile razmere takvih eksperimenata. Proročanstva Baba Vange često su bila veoma zagonetna, a samim tim i pogrešno tumačena.

Kako nije ništa zapisivala, nijedna tvrdnja o njenim „viđenjima“ i prognozama nije stopostotno autentična, a neke se nisu ostvarile, prenosi Stil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar