U trendu

Objava rata

Vojnici iz grada Halifaksa, u Kanadi, objavili su rat – ptičjem izmetu! Izgleda da su im ptice zaista dojadile, pa su se odlučili za neke konkretnije metode!
Sekretarijat za odbranu je izjavio da su angažovali licenciranog sokolara i njegove sokole kako bi "uznemiravali" nesnosne golubove i galebove unutar vojne luke i brodogradilišta.
Pored ovog "najmodernijeg" načina za plašenje tih dosadnih ptica, vojska se dosetila još jednog trika. Naime, dozvoljena je i upotreba pištolja s ćorcima. A sve to je deo napora da se nesnosne ptice uplaše i oteraju od vojnih objekata na obali mora.
Predstavnici za štampu dodaju i da je ovaj potez podstaknut i inspirisan skorašnjim brigama o zdravlju i bezbednosti, a koji se takođe tiču i ptica i njihovog izmeta, ali i ptičjim otpacima.
Ovaj svojevrsni rat protiv ptica odigrava se u blizini pomorskih vojnih objekata i traje već skoro nedelju dana. A "vojne" operacije protiv ovog neprijatelja odvijaju se od 7.30 do 8.30 ujutru. Sat vremena ratovanja, a posle se vojnici vraćaju svojim uobičajenim dužnostima.
Izgleda da je u nedostatku pravih ratova dovoljan i ovaj ptičji.
Ako i među vama ima neprijatelja ptičjeg izmeta, a verovatno ima, evo načina da se toga rešite. Tako to radi vojska u Kanadi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar