U trendu

Obožava Big Mek

Don Gorski iz Viskonsina izjavio je da je pojeo 23.000 Big Mek hamburgera za 36 godina.
Ovaj stanovnik Viskonsina rekao je da je tu brojku dostigao prošlog meseca, sledeći svoju kulinarsku opsesiju koju je započeo 17. maja 1972. godine.
"Uživam u hamburgerima svaki dan", rekao je Don, star 54 godine. "Potrebna su mi dva da bih se najeo."
Don je sačuvao račun od svakog kupljenog hamburgera. Kaže da ga uvek fascinira njihov broj. A kako i ne bi?!
Bez obzira na ovakav način ishrane, Don tvrdi da je u dobroj formi. Visok je 189 cm i težak 84 kg. Svakog dana pešači po 16 kilometara.
Osamdesetih godina imao je običaj da naručuje pomfrit svakog dana, ali je početkom devedesetih godina počeo da napušta tu svoju naviku. Danas ga jede jednom mesečno. Jede dva Big Meka, od kojih svaki ima po dve pljeskavice, sir i specijalni Mek sos. Čak je počeo da piše i knjigu o tom svom neobičnom iskustvu.
Don ističe da jednom osam dana nije zadovoljio svoje potrebe za obrokom iz "Mekdonaldsa". Bilo je to 1988. godine, kada mu je umrla majka; tada je zadovoljavao zahteve koje je ona imala.
Dva puta nije uspeo da kupi hamburger zbog posla. Pošto radi u zatvoru, hitnost posla ga je onemogućila da kupi svoje omiljeno jelo. Te dane računa kao propuštene.
Još tri puta nije kupio hamburger – kada je bio na putu i nije mogao da nađe "Mekdonaldsov" restoran.
Zbog svega toga počeo je da upražnjava novu naviku, a to je da uvek ima dva hamburgera u zamrzivaču. A zimi njihov broj povećava na četiri-pet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)