U trendu

Obrador objavio fotografiju nestašnog šumskog duha iz majanskog folklora

MEKSIKO SITI – Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador je na svom nalogu na Tviteru objavio fotografiju na kojoj se vidi, kako je rekao, mitski šumski duh sličan vilenjaku, preneo je danas Gardijan.

Kako navodi taj list, činilo se da se Lopez Obrador nije šalio kada je objavio fotografiju aluksa, nestašnog šumskog duha iz majanskog folklora.

On je u objavi uz fotografiju napisao da je fotografiju „pre tri dana uslikao inženjer, izgleda da je na njoj aluks. Sve je mistično“.

Noćna fotografija prikazuje drvo sa granom koja formira nešto što liči na kosu, kao i zvezde na noćnom nebu koje deluju kao da su oči tog stvorenja.

Lopez Obrador je i ranije izražavao poštovanje prema domorodačkim kulturama i verovanjima.

Prema tradicionalnom verovanju Maja, aluksi su mala, nestašna stvorenja koja naseljavaju šume i polja i sklona su da izigravaju ljude, tako što skrivaju njegove stvari, a neki ljudi ostavljaju male poklone da ih umire.

Drevna civilizacija Maja dostigla je svoj vrhunac od 300. do 900. godine naše ere na poluostrvu Jukatan i u susednim delovima Centralne Amerike, a potomci Maja i dalje žive na tom području.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar