U trendu

Odbačene optužbe za nasilje u porodici protiv kreatora “Rika i Mortija”

LONDON – Američki tužioci odbacili su optužbe za nasilje u porodici protiv Džastina Rojlanda, koautora „Rika i Mortija“ i glumca koji daje glas u toj animiranoj seriji.

Optužbe bivše devojke odbačene su „zbog nedostatka dovoljno dokaza van razumne sumnje“, rekla je portparolka okružnog tužioca okruga Orindž za Asošijeted pres.

Kako je danas preneo Bi-Bi-Si (BBC), Rojland je tvitovao reč „pravda“ i rekao da želi da želi da ide napred.

„Još sam duboko potresen užasnim lažima o meni. Razočaran sam što je toliko ljudi sklono tako brzo da sudi ne znajući činjenice, samo na osnovu reči ogorčenog bivšeg koji pokušava da zaobiđe propisani postupak i da me ‘otkaže’,“ napisao je Rojland i dodao da je sramotno što je to možda uspelo, makar i delimično.

Rojland (43) zajedno je kreirao „Rika i Mortija“ 2013. sa Denom Harmonom i pozajmio glas naslovnim likovima za anarhični animirani sitkom o naučniku i njegovom unuku. Rik i Morti su osvojili Emi za najbolji animirani program 2018. i 2020. godine.

U maju 2020. godine, tužioci u Kaliforniji optužili su Rojlanda po dve tačke optužnice za zlostavljanje u porodici sa telesnim povredama, kao i za prinudno zadržavanje, uz upotrebu pretnje, nasilja, prevare i/ili obmane, jedne neidentifikovane žene koja je u to vreme živela sa njim.

U policijskoj prijavi je navedeno da je incident, koji datira iz januara te godine, doveo do „traumatičnog stanja“ za tu ženu.

Nakon optužbi Rojland je otpušten iz Cartoon Network-a, izgubio je zatim posao na serijama „Solar Opposites“ i „Koala Men“, a podneo je ostavku i u kompaniji za video igre „Squanć Games“, koju je sam osnovao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.