Odbegli tigar

Jedan tigar je pobegao dok su ga vodili na pregled kod veterinara. Možda se ipak plašio lekara.
Ovaj beg dogodio se u gradu Johanesburgu, u Južnoafričkoj Republici. Sedamnaest meseci star tigar pobegao je iz zadnjeg dela kamiona koji ga je vozio u veterinarsku kliniku u Južnoafričkoj Republici. To je za sobom povuklo i spasilački helikopter, policiju i stručnjake za divlje životinje.
Vlasnica tigra, Rouz Fernandez, rekla je lokalnom radiju da nema pojma kako je 140 kilograma težak tigar po imenu Panjo uspeo da otključa bravu na kamionu dok je išao na medicinski pregled u Springs, grad koji se nalazi na oko 40 kilometara istočno od Johanesburga, najvećeg grada u Južnoafričkoj Republici.
Rouz Fernandez je rekla da je Panjo navikao na ljude i dodala da se prema svakom ko mu je prišao ovaj tigar ponašao "kao pas".
Ona kaže i da Panja čini veoma srećnim kada mu daju meso, naročito piletinu.
Predstavnici policije su manje ubeđeni u pasivnu prirodu ove velike mačke pa su pozvali ljude koji žive duž puta gde se veruje da je tigar pobegao da "drže oči otvorene" i da izveste policiju o bilo čemu sumnjivom što vide.
A dok ne pronađu ovog odbeglog tigra koji ne voli veterinare, zaista im ostaje samo to da dobro otvore oči kada se šetaju krajem u kom je pobegao.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.