U trendu

Odgovor u britanskoj „Poteri“ pokazuje šta misle o Srbima i Hrvatima (video)

U britanskoj verziji popularnog kviza „Potera“ pojavilo se pitanje o splitskom Hajduku, a odgovor je pokazao koliko stranci dobro poznaju fudbal, ali i geografiju starog kontinenta.

Nema veze, naučit ćete… 🤦🏻‍♂️

Posted by Nogometne Ikone on Wednesday, December 1, 2021

Pitanje je glasilo: „Hajduk Split je fudbalski klub iz koje zemlje?“, ali ispostavilo se da čak ni ime grada nije bilo dovoljno jaka sugestija.

Tragač Šon Valas je kao iz topa odgovorio: „Iz Srbije“. To je, naravno, bio netačan odgovor i svako u Srbiji ili Hrvatskoj, a možda i regionu, bi znao da proceni kolika je to greška.

Međutim, dok se navijačima već diže kosa na glavi zbog rivalstva sa splitskim timom, koje ide i mnogo van fudbalskog terena, ova epizoda možda bi mogla da deluje kao podsetnik na to da su za svet Srbija i Hrvatska zapravo „isti nepoznati krajevi“.

Tim takmičara je tek onda bio zbunjen. Razmišljali su da li je Split negde u Skandinaviji, a onda ipak pokušali sa Švajcarskom.

Video je na stranici Nogometnih ikona dobio više od 1000 lajkova, a usledili su i brojni komentari.

“ Jbg slušali su govor Kolinde o „novoj Švajcarskoj““, „Da su češće u Evropi, znali bi“, „Čovek je očigledno mislio na ona druga 2 Hajduka koja se takmiče u Srbiji“, pišu fanovi ove Fejsbuk stranice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)