U trendu

Odlična zabava za klince koji se dosađuju: Astronauti čitaju priče iz svemira (video)

Čitanje deci je predivno, ali čitati deci iz svemira je fenomenalno i nenadmašno.

Ako želite da promenite svoju rutinu pre odlaska na spavanje ili se vaša deca dosađuju dok su primorana na boravak kod kuće, Global Space Education Foundation ima odličnu stvar – čitanje iz svemira.

Da, dobro ste shvatili. Astronauti u raznim misijama u svemiru čitaju popularne dečje knjige dok lebde, a sve beleže kamere.

Rezultati su dopadljivi, poučni i nadahnjujući.

Koncept su razvili Patriša Trajb, bivša direktorka obrazovanja u svemirskom centru Hjuston, i Alvin Dru, prvi NASA-in astronaut koji je čitao priču u svemiru za vreme programa, tokom poslednje misije svemirskog šatla Diskaveri. Oni su želeli da pronađu način da podstaknu čitanje među decom, istovremeno promovišući STEM obrazovanje, i došli su na ideju da astronauti čitaju dečje knjige bazirane na nauci u okruženju u kojem nema gravitacije.

„Postoji li bolji način za uključivanje dece u nauku i uključivanje u čitanje?“ rekla je Trajb za Huffington Post i istakla da je deci poseban doživljaj da vide kako izgleda Međunarodna svemirska stanica.

Takođe, na jutjub kanalu Story Time From Space možete pronaći snimke mnogih priča i dok su neke stare već četiri godine, druge su dodane pre samo nedelju dana, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar