Ogledalce, ogledalce

Gledajući vas, ljudi pre svega vide vaše lice. Upravo se po licu procenjuju naše godine. Zato je veoma važno da obuzdamo rušilački rad vremena. Postoji mišljenje da se godine moraju odraziti na licu, da od drugog podvaljka ili mlitavih obraza ne može da se pobegne i da godine čine svoje. Ipak, to je u osnovi netačno. Znamo da je moguće vežbama učvrstiti bilo koji deo tela, a omlitaveli mišići lica nisu nikakav izuzetak.

Pre nego što počnete s vežbama za lice, namažite ga pomadom ili vazelinom da bi koža omekšala. Potapšite lice rukama da biste pojačali cirkulaciju i pripremili mišiće na aktivniju delatnost. Vežbe za lice treba raditi svako veče pre spavanja i svako jutro posle buđenja, ali pre nego što upotrebite razne kozmetičke preparate.

Stanite pred ogledalo, olabavite podbradak i ovlaš ga spustite nadole. Ako ga budete podizali ili isturali napred, zatezaće se koža na vratu. Stisnite usne. To će vam omogućiti da učvrstite mišiće i da zategnete kožu na vilici, podbratku i vratu. Ne otvarajte usne dok ne izbrojite do pet. Naizmenično uradite prve dve vežbe, i to po pet puta svaku. Trudite se da povećate broj vežbi na deset puta dnevno ujutru i uveče, ali u toku prvih nedelja vežbajte samo po pet puta dnevno ujutru i uveče. Da biste odstranili bore oko usana koje idu ka nosu, stisnite usne i napravite pokret kao kad riba guta vodu. Ponavljajte vežbu po deset puta dnevno ujutru i uveče. Odličan način da se ojačaju mišići lica je i da redovno ponavljate dugo „o“ ili dugo „a“.

Posle nekog vremena vežbanja po ovim uputstvima, pogledajte se u ogledalo. Hoćete li primetiti neku razliku? Oni oko vas sigurno će primetiti da izgledate lepše i zategnutije, a samim tim i mlađe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.