U trendu

Ogledalo vaše ličnosti: Pogledajte svoje prste i otkrijte šta govore o vašem karakteru i sudbini

Hiromanti veruju da se posmatranjem oblika prstiju može odrediti karakter osobe i životna područja u kojima je ta osoba dobra, ili im je sklona. Svaki prst pripada određenom planetu pa je palac Venerin prst, kažiprst Jupiterov prst, srednji Saturnov, prstenjak Sunčev (Apolonov), a mali prst Merkurov.

Takođe se veruje da palac označava roditelje, kažiprst braću i sestre, srednji prst nas same, domali životnu ljubav, a malić decu.

Šta još simbolizuju naši prsti i koji nakit bi trebalo da nosimo baš na određenom mestu, donosimo vam u nastavku teksta.

Palac

On simbolizuje samovrednovanje te snagu volje i uma. Jedini nije nazvan po grčkom bogu. Čovek s dugim i istaknutim palcem često pokušava da kontroliše svoju okolinu i praktičan je, dok onaj s manjim palcem može biti preosetljiv i pasivan. Za prsten na ovom prstu savetuje se kamenje poput karneola, granata i rubina.

Kažiprst

Zove se još i Jupiterovim prstom, a simbolizuje samopouzdanje, vođstvo, ambiciju i duhovnost. Kratak kažiprst može označavati čoveka kojem nedostaje cilj, koji se oseća nepoželjno u društvenim kontaktima, dok veoma dug prst označava nekog ko previše pažnje obraća na utisak koji ostavlja na druge. Za prsten na ovom prstu savetuje se kamenje poput lapis lazuia, ametista i plavog topaza.

Srednji prst

Zove se još i Saturnovim prstom, ovo je prst koji nas prisiljava da sebi postavljamo teška pitanja, a njegova je simbolika ravnoteža, pravda i odgovornost. Ljudi čiji je srednji prst kratak (kraći od širine dlana) imaju manjak samokritičnosti, nepromišljeni su i netaktični, dok oni s dugim mogu biti prestrogi, može im nedostajati i spontanosti i topline. Za prsten na ovom prstu savetuje se kamenje poput rozenkvarca, korala i akvamarina.

Domali prst

Zove se još i Apolonovim prstom, a simbolizuje odnose, kreativnost, estetiku i emocionalnu stranu čoveka. Za prsten na ovom prstu savetuje se kamenje poput Mesečevog kamena, žada, safira i tirkiza.

Mali prst

Njime vlada Merkur, a simbolizuje inteligenciju, komunikaciju, oslanjanje na intuiciju, moć uveravanja i prenošenja znanja. Za njega odaberite prsten koji ima Mesečev kamen, jantar i citrin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar