U trendu

One žele muževne i grube

Najnovija istraživanja, sprovedena među nekoliko hiljada žena u SAD, pokazuju da se trend modernog muškarca ponovo menja, bar u Americi. Odgovarajući na pitanja o izgledu i osobinama današnjeg muškarca, Amerikanke su odstupile od svih očekivanja. Evo zašto. Čak šest od deset ženskih osoba smatra da njihov muškarac mora biti grub i muževan. Još zanimljiviji je odgovor na pitanje koja vam je karakteristika kod muškarca najvažnija? Uz mogućnost velikog broja ponuđenih opcija, veliki procenat žena, čak 92 odsto njih, traži pouzdanost, 62 odsto očekuje snagu, a samo 16 odsto Amerikanki očekuje da muškarac iz snova bude modernog izgleda i istih takvih pogleda na život.

Stručnjaci koji su analizirali anketu utvrdili su da se klasičan pogled na jači i slabiji pol nije promenio. Jednostavno, muškarcima je svojstvena muževnost, a ženama ženstvenost. Iako mediji muškarcima poslednjih godina pokušavaju da nametnu metroseksualni način življenja i mišljenja, žene se, bar u SAD, ne obaziru na to. Srećom, brojni su psiholozi koji na to gledaju drugačije. Oni smatraju da je ženama potreban samouveren, a ne muževan ili grub muškarac. Muževnost najčešće podrazumeva grubost i osionost, a teško je poverovati da žene žele baš takve. Mnoge žene očekuju od svog partnera da bude uredan i negovan, u svakom slučaju, bar da zna da je dezodorans davno izmišljen i da služi da se posle tuširanja nanese na telo.

Kakvog muškarca žele naše žene? Raspitaćemo se i o tome i saznaćemo odgovor i na to pitanje. Dotle, ipak ne verujte mnogo u ono što izjavljuju Amerikanke. Ako je vaša partnerka navikla da prema njoj budete nežni, ali i da ima poverenja i u vašu spremnost da je zaštitite kada treba, ne menjajte ništa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.