Oni su sada najsrećniji psi na svetu (video)

Čak 156 pasa rase bigl, pušteno je na slobodu nakon što je sud u Indiji odbio zahtev naučnika da vrše laboratorijske eksperimente nad njima, prenose mediji.

Psi starosti između dve i pet godina, odrasli su u kavezu u laboratoriji, gde su im ovi naučnici davali minimalnu hranu u nameri da budu poslušniji. Međutim, zahvaljujući akciji aktivista za zaštitu životinja „Compassion Ulimited Plus Action“, njihova okrutnost ka ovim životinjama je došla i do sudije, koji je odmah doneo presudu da se psi oslobode.

Oni sada uz pomoć ovih dobrih ljudi, uče kako da se prilagode svakodnevnom životu, kako bi što pre našli dom pun ljubavi.

Nestrpljivi su da se druže sa ljudima i da pronađu novi dom. Kada su izašli iz laboratorije, bili su vidno preplašeni, uvek bi sedali u mraku, jer su se plašili spoljašnosti. Neki od njih nisu znali ni kako da hodaju, jer nikada nisu izašli iz kaveza. Međutim, na svu sreću su sada svi zdravi – rekla je Čitana Gopina, jedna od volonterki.

Ovo udruženje je dobilo preko 1.000 zahteva za udomljavanje pasa, zahvaljujući videu njihovog oslobađanja koji kruži društvenim mrežama.

Za sada smo udomili njih 26, ali nadamo se da ćemo u narednim mesecima udomiti i ostale – dodala je Čitana.

Ova organizacija je samo u martu ove godine oslobodila još 64 psa iz kandži iste laboratorije koja je izvodila eksperimente nad njima.

https://www.youtube.com/watch?v=9a8JJ_QLk4o

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.