U trendu

Ostavila ga žena jer je spasio svoju majku od poplave

U velikim poplavama uzrokovanim jakim nevremenom koje su pogodile kinesku pokrajinu Hebei stradalo je oko 130 ljudi, a još 110 ih se vodi kao nestali.

Među porodicama koje je pogodila poplava bila je i porodica Gao Fengšua kojeg je, kad se stanje s podizanjem vode pogoršalo i njihova kuća je došla u opasnost, supruga probudila kako bi se evakuisali. Gao je u toj kući živeo sa suprugom, sa dvoje dece i ocem.

Umesto da sa porodicom pobegne na sigurno, 39-godišnjak ih je ostavio kod kuće i otišao u susedno selo – da bi spasio svoju majku. To mu je i uspelo, ali zbog visoke poplave nije više mogao da se vrati svojoj porodici.

Kada se nakon nekoliko sati voda malo povukla, vratio se kući. Srećom, njegova supruga, dvoje dece od dve i četiri godine i otac bili su na sigurnom jer su se popeli na krov, prenose mediji.

Iako je na kraju sve srećno završilo, supruga s kojom je Gao bio pet godina u braku, jako mu je zamerila što je njih ostavio i išao da spase svoju majku. Ona je njegov potez shvatila kao izdaju pa ga je ostavila i vratila se roditeljima u pokrajinu Šandong. Za njom je navodno otišao i Gao moleći je da mu se vrati.

Za sada nije poznato da li je to i učinila.