U trendu

Ostrvo bez stresa

Ako vam je dosta stresa na poslu, žurbe modernog života i svih drugih muka i problema, posetite neko pusto mesto idealno za relaksaciju. Svetski turoperateri preporučuju ostrva Andros na Bahamima.
Andros su najveća ali i najmanje istražena od 29 naseljenih ostrva na Bahamima. Tamo nećete naći telefone, gužvu, televiziju i neće vas čekati bilo kakvo donošenje odluka.
Na toj destinaciji ćete se sigurno više osećati kao pioniri istraživači nego kao pravi turisti. Tamo nema pravih puteva i ulica, a avioni vam neće leteti iznad glava. Možete naići samo na nekoliko napuštenih čamaca koji plutaju na morskoj površini ispod plavog neba. Andros okružuje plitka voda s jedne strane i masivni koralni greben s druge.
Gusar iz 17. veka Henri Morgan je navodno tu sakrio svoje blago. Osamdesetih godina prošlog veka mesto je bilo poznato po krijumčarima droge koji su išli za Floridu i sakrivali se od vlasti u podvodnim morskim pećinama.
Bahamska vlada je proglasila Andros za nacionalni park, učinivši ga tako mestom idealnim za ljude opterećene stresom i izmorene profesionalce. Međutim, izolacija ide na štetu komfora. Južni Andros ima samo nekoliko hotela, uključujući i staru ribarsku kolibu, mali motel u zaleđu i mali eko-resort po imenu „Tiamo“.
Društvo na peščanim plažama mogu da vam prave iguane. Tamo nema gužve koja je uobičajena za druga letovališta. More je prelepo, čisto i tirkiznoplave boje. Neka od bahamskih najvećih podvodnih blaga svakako su eksplozivno obojeni koralni vrtovi i podvodne pećine, koje su dom morskom zmaju po imenu luska. Riblje vrste su brojne: barakude, raže, a ponekad se nađu i ajkule.
Takođe, uživaćete u domaćoj tradicionalnoj hrani prepunoj ribe i morskih plodova; naravno, i u rumu i muzici. Možete sami sebi organizovati provod uz ronjenje, ribarenje, šetanje ili jednostavno uživati u suncu, moru i tišini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.