Osvetnik

Tačno je da kad odemo u banku, naiđemo i na neke probleme, a da ne spominjemo šalterske službenike, uvek spremne da pomognu, nesnosno čekanje u dugačkim redovima i ostale muke. Često ste se i zapitali kako im se osvetiti za sve to izgubljeno vreme i nerve.

Verovatno se ista situacija desila i jednom klijentu u Južnoafričkoj Republici. Evo kako je on razrešio taj problem. Taj nezadovoljni klijent južnoafričke banke Absa odlučio je da u jednu od njenih filijala u Johanesburgu pusti ni manje ni više nego zmije otrovnice. Na taj neverovatan potez odlučio se posle višegodišnjih problema sa tom bankom. Čovek je verovatno trpeo dok je mogao, ali mu je očigledno prekipelo!

Ovako je otprilike izgledao ceo događaj. Jednog dana ušao je u banku i građanima koji su se tu zatekli rekao da se udalje, da bi zatim spustio torbu sa zmijama na pod i otvorio je. Zmije su počele da izlaze iz torbe i, naravno, odmah je nastala panika među ljudima. Jedna od zmija je čak ujela i jednog službenika prilikom njegovog pokušaja da je uhvati. Tu nije kraj priče. Neimenovani osvetoljubivi klijent ostavio je pismo u banci u kome je upozorio na to da se njegovim zmijama ne sme ništa desiti; u protivnom, banka će morati da plati deset miliona randa (što je oko 1,4 miliona dolara), i to za svaku zmiju. Pored toga, poručio je da je njegova akcija samo prva u nizu koje planira da sprovede u filijalama banke Absa širom zemlje ako njegov spor sa bankom ne bude rešen. Policija je, naravno, odmah raspisala poternicu za ovim pomalo neobičnim prestupnikom, a kakve su šanse za njegovo pronalaženje i privođenje – ostaje nam samo da sačekamo i vidimo.

Zato, ako opet budete imali problema u bankama, samo im ispričajte šta se desilo ovim službenicima u Južnoafričkoj Republici. Možda i neko od naših bankara ili zaposlenih u bankama čita ovo, pa će shvatiti poruku cele priče i početi da se malo ljubaznije ophodi sa klijentima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.