Otkrili zašto kesice čipsa nikad nisu do kraja napunjene, znate li da u njima nije običan vazduh?

Uvek je pomalo razočaravajuće videti da je kesica čipsa daleko od pune. Iako biste mogli pretpostaviti da je samo delimično napunjena kako bi se maksimizirale profitne marže, to takođe ima veze s iskustvom potrošača.

Punjenje vrećica čipsa samo do određenog procenta čini čips zaštićenijim tako da na kraju ima više celih komada za uživanje, piše Reader’s Digest.

To je delimično i zbog transporta čipsa jer je krhak, pa se lako može izmrviti tokom svog transporta do polica trgovina.

Ako se kesice samo delimično napune i ostavi prostor unutar njih, sprečava se usitnjavanje. Međutim, ono što možda ne znate je da se pakovanja ne pune vazduhom pre nego što se zatvore.

Prema Todayu, kesice za čips nisu napunjene vazduhom, već azotom, što je poznato kao mlitavo punjenje. Azot se koristi za punjenje pre nego što se zatvore ne samo da stvori prostor za čips već i da ga održi svežim i aromatičnim.

Kitchen Cabinet Kings rekao je za Today: „Osim ako se čips prodaje vakuumski zatvoren, stvarno nema načina da se zaobiđe kesa punjena azotom.“ Dakle, sledeći put kada otvorite pakovanje čipsa znajte da će biti znatno manje čipsa nego što ste očekivali, to nije bez dobrog razloga. Zbog manje količine čipsa u kesici dobićete bolju porciju i manje sitnih, slomljenih komadića, prenosi Index.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.