U trendu

Otkrivamo zašto je Karl Lagerfeld uvek nosio rukavice (foto)

Ljubitelji mode velikog kreatora pamtiće po njegovom upečatljivom autfitu

View this post on Instagram

Self-portrait of an icon. #KARLLAGERFELD

A post shared by KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) on

Legendarni kreator Karl Lagerfeld, koji je modnu kuću Chanel učinio onakvom kakva je danas, ostaće zapamćen po svom nesvakidašnjem izgledu, a gotovo nikad ga nije bilo moguće videti bez rukavica koje nikada u javnosti nije skidao sa ruku.

Gotovo nikada nije viđen bez kožnih rukavica bez prstiju. Od crnih i crvenih, do onih isprekidanih rajsferšlusom, rukavice su postale dizajnerov potpis.

Otišao je i korak dalje i prodavao rukavice kao svoju modnu liniju. Ako ste pretpostavili da je odluka Lagerfelda da nosi rukavice usmerena isključivo na modu, prevarili ste se jer je izgleda to zapravo nešto mnogo više. U intervjuu 2012. godine, dizajner je iskreno govorio o svom stilu i raspravljajući o svemu, od čarapa do njegove ljubavi prema rukavicama, otkrio je brojne razloge zbog kojih ih je tako često nosio.

Pokojni dizajner je objasnio da više voli one bez prstiju jer je mogao da skicira dok ih nosi. Međutim, Lagerfeldova fascinacija rukavicama datira još iz mladosti.

– Po starom protokolu, nije učtivo pozdraviti se sa nekim ko nosi rukavice, a one koje mi pokrivaju cele prste ne dozvoljavaju mi da crtam. Takođe, čine da mi ruke izgledaju duže. Znate šta kod Francuza znače duge ruke? Znače da je osoba koja ih ima veoma uticajna, izjavio je kreator jednom prilikom.

Nemački dizajner je priznao da je izbegavao nošenje šešira zbog nečega što mu je majka rekla.

– Volim šešire, ali kad sam bio dete, nosio bih tirolske šešire, a majka mi je rekla da ne bi trebalo da ih nosim jer izgledam kao stara lezbejka. Kažete li vi takve stvari deci? Bila je prilično smešna, zar ne, ispričao je.

U utorak 19. februara, Chanel je potvrdio da je Lagerfeld preminuo u 85. godini života u Parizu. Kompanija je tada objavila da Virdžinija Viard, koja mu je bila desna ruka, dolazi na njegovo mesto.

5 komentara
 1. Anonimni

  Boli me paja, nisam ni čitao.

 2. AA

  glupo piskarako, nauci razliku izmedju rukavica sa i bez prstiju, i do pola prsta.

  1. Anonimni

   Opaaa,vidi ti poznavaoca „ošupčenih peškira“

 3. koozna

  Nije bio“lezi“ nego“pezi“i bruka je da i dalje o“ovom p.“trubite pa još tu,pored velikog Šabana

 4. Slavijan

  Bio je opičenjak, a majka mu je dobro rekla -da izgleda kao stara lezbejka.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike