U trendu

Otkriveno šta Kejt i Megan ne smeju da nose tokom dana (foto)

Kao članica kraljevske porodice, Megan Markl mora da se pridržava brojnih pravila. Tu su ona već poznata o tome da ne sme da nosi lakove za nokte u boji ili gola ramena (što je u nekoliko navrata prekršila), ali i neka o kojima se manje priča.

https://www.instagram.com/p/Bni-8TEhsEN/?tagged=meghanmarkle

Procenjuje se da je njena kolekcija nakita vrednija od milion funti, ali ona ne može sama da odlučuje kad će šta nositi.

Grant Herlod, kraljevski batler, tvrdi da postoji komad nakita koji sme da se nosi samo posle 18 sati, čak i ako ste princeza.

Reč je o tijarama, nakitu koji je rezervisan samo za udate žene, a i one ga smeju nositi samo uveče. Jedini izuzetak je venčanje pa je Megan smela tijaru da stavi na dan udaje za princa Harija.

Pre nego što su se udale u kraljevsku porodicu, ni Megan ni Kejt Midlton nisu smele da nose tijare u javnosti.

– To je znak statusa i pokazatelj da ste zauzeti i ne tražite muža. Muškarcima je to jasan znak da ne pokušavaju da se udvaraju dami – tvrdi Grant, a prenosi Index.hr.

Suprotno verovanjima, obe članice kraljevske porodice mogu da nose dijamante tokom dana, ali ipak ih češće nose na raskošna večernja dešavanja.

Na dan svog venčanja Megan je nosila tijaru kraljice Meri napravljenu 1932. godine. Pre nje u javnosti je taj komad nakita poslednji put nosila princeza Margaret 1965. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.