U trendu

Ova optička iluzija neverovatno utiče na naš mozak: Samo jedan pogled prema zidu ostaviće vas bez reči

Kada su u pitanju optičke iluzije teško je reći šta je tačan, a šta pogrešan odgovor. Koliko god dugo posmatrali ilustraciju, svaka će osoba videti nešto drugačije.

Ako vam je potrebno malo neobičnog iskustva da začinite sredinu nedelje, onda nemojte tražiti dalje od ove zapanjujuće optičke iluzije za koju autor kaže da je ‘identična’ uzimanju psihodelika, odnosno psihodeličnih droga.

Video dolazi od YouTubera Big Willyja, koji je iluziju nazvao ‘ludom’ i uspeo da privuče pažnju mnogih iskusnih konzumenata droga. Kada kažemo ‘iskusni’, mislimo na ljude koji su probali psihodelične droge.

Dotična iluzija ima tačku u središtu ekrana, s nekim crnim i belim dijamantima koji izgledaju kao da se kreću u jednom smeru tačno oko nje. Gledajući u tačku, gotovo je nemoguće ne izgubiti fokus u vidu.

Kao rezultat toga, čini se da linije menjaju stvarni svet čim skrenete pogled s ekrana. Ako ih nikada sami niste probali, navodno upravo ovako izgleda svet nakon što se konzumiraju psihodelične droge. Jutjuberi su to jasno rekli, a mnogi su odgovorili na video kako bi ga uporedili s uzimanjem droga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar