U trendu

Ovaj matematički zadatak za osnovce mnoge je namučio: Znate li vi rešenje?

Ovaj zadatak namenjen je svima koji žele da procene svoje matematičke veštine. Bilo da ste učenik, stručnjak ili neko ko ima vremena, ovo je odlična igra koja će vas zabaviti.

Ovaj test iz matematike je odličan način da testirate svoje veštine i saznate koliko ste dobri u ovoj oblasti. Osnova ove slagalice je operacija u zagradi.

Oni koji su dobri u matematici, obavezno znaju jedno pravilo. Ako se zagrada nalazi u skupu operacija, prvo se mora izračunati. Ovo je jedno od najosnovnijih pravila u matematici.

Da bi se rešio ovaj test, biće neophodno poći od ove metode. Pored toga, važno je u potpunosti razumeti uputstva i postavljena pitanja. Zatim morate savladati osnovne matematičke koncepte kao što su aritmetika i osnovna izračunavanja. Zatim morate primeniti te veštine i koristiti odgovarajuće operacije da rešite problem.

Da li ste uspeli da pronađete rešenje i koji rezultat ste dobili? Ako se i dalje mučite, pogledajte odgovor ispod.

Tačno rešenje ovog zadatka je 24. Ako ste pronašli odgovor na pitanje, možete sebi da čestitate na uspehu.

Dakle najpre rešavate zagradu:

7-5=2

60/5=12

12×2=24

U suprotnom, nema razloga za obeshrabrenje. Biće potrebno ponoviti neke osnovne lekcije o redosledu operacija, ali i revidirati osnovne pojmove matematike. Redovnim vežbanjem ove vrste vežbi možete brzo poboljšati svoje veštine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (13)