U trendu

Ovakav spokoj odavno niste videli!

U prvom trenutku nas je, dok smo gledali ovaj video, uhvatila blaga panika, od straha da će se beba udaviti, zagrcnuti vodom, početi da vrišti od straha…ali se ništa od toga nije desilo, naprotiv – bebe su toliko spokojne i mirne, u polusnu, da i sami poželite jedno kupanje i spavanje istovremeno.

Sonia Rochel, francuska medicinska sestra, uvela je ovu interesantnu tehniku kao potpuno novi pristup kupanju beba. Izgleda alarmantno u početku, ali ubrzo ćete shvatiti da ste postali pospani i mirni kao i ova beba. Ova tehnika funkcioniše tako da imitira iskustvo boravka u materici. Bićete zapanjeni kada shvatite da radi čak i na „teškim“ bebama – onim koje su imale teške porođaje ili stalno plaču i redovno vrište.
Sonia kaže da je shvatila da ovako treba da radi tako što je pažljivo posmatrala i osluškivala bebe. Ona je radila sa decom 30 godina, a čini se da se svo osluškivanje i posmatranje isplatilo! Ona kaže: „Za takvu malu bebu tako brzo nakon rođenja, sećanja na vreme provedeno u maminom stomaku su još uvek veoma živa … i ovom tehnikom kupanja želim da im oživim te divne trenutke i negujem ih“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.