U trendu

Ove zemlje imaju prilično bizarne zabrane, obratite pažnju!

Volite da putujete, obilazite zemlje, ali pre nego što negde odete, obavezno se raspitajte o zakonima i običajima zemalja koje posećujete, jer se, u protivnom, možete naći u veoma nezgodnoj situaciju. Ovo su samo neki od primera bizarnih zabrana, pa čak i u onim zemljama koje smatramo savršeno uređenim.

Singapur. U želji da sačuvaju ulice grada savršeno čiste, vlasti su 1992. godine potpuno zabranile žvakaće gume. Držite se mentol bombona.

Eraklea, Italija. Oni koji su željni odmora – pravog odmora – beže od obližnje turistima prepune Venecije u ovaj mirni peščani grad. Međutim, svi koji uživaju da grade dvorce od peska neka ne dolaze. Zabranjeno je.

Amsterdam. U ovom gradu greha je zabranjeno pušenje cigareta na svim javnim mestima, ali je svuda dozvoljeno pušenje kanabisa.

Švajcarska. Bizarno je ali istinito – u stanovima je zabranjeno puštanje vode u toaletu posle 10 uveče. Takođe, muškarcima je zabranjeno posle tog vremena da stojeći mokre.

Eboli, Italija. Ako idete na medeni mesec, izbegavajte iznajmljivanje automobila ali i ljubljenje. Ako se ljubite u automobilu u pokretu, možete platiti kaznu do 500 evra.

Florida. Ako ste mladi, željni adrenalina, sami ste i volite da skačete iz aviona, pripazite se nedeljom, ako ste žena i to neudata, mogu da vas zatvore.

Kapri. Stanovnici Kaprija vrlo cene svoj mir i tišinu. Nedavno je uhapšena grupa turista jer su nosili „izuzetno bučne“ japanke. S ovim u vezi, doneta je zabrana o nošenju bučne obuće.

Alabama. Zabranjeno je da vozite automobil ako su vam prekrivene oči.

Dubai. U Dubaiju je zabranjeno ljubljenje i maženje na plažama, zbog čega ovaj grad i nije idealan za medeni mesec.

Jugoistočna Azija. „Durian“, voćka iz Bruneja, Indonezije i Malezije ima toliko jak miris da je zabranjena u ovom delu kontinenta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar