Ovo je bila prava visina Josipa Broza Tita: Verovalo se da je imao dvojnika

Legendarni lider bivše Jugoslavije, Josip Broz Tito, ostaje nezaboravna figura koja je obeležila 20. vek svojim političkim uticajem i harizmom.

Pored svoje političke karijere, javnost često intrigiraju i detalji iz njegovog privatnog života, kao i to koliko je bio visok.
Josip Broz Tito, jedan od najistaknutijih lidera 20. veka i dugogodišnji predsednik Jugoslavije, ostao je zapamćen i po svojoj visini. Iako su detalji iz njegovog ličnog života često bili obavijeni tajnama, visina Tita je tema o kojoj su mnogi spekulisali.

Spadao u red nižih političara

Prema dostupnim izvorima i dokumentaciji, Josip Broz Tito bio je visok oko 167 centimetara, što ga svrstava u red nižih političkih lidera svog vremena.

Ova informacija budi interesovanje ne samo zbog njegove političke uloge i nasleđa koje je ostavio, već i zbog želje javnosti da sazna više o ličnom životu i karakteristikama ovog kontroverznog, ali i omiljenog vođe.
Mnoge teorije razvijale su se o visini poznatog vođe, pa je tako jednom prilikom osvanuo i podatak da je pravi Broz bio visok 180 cm, a da je čovek koji se predstavlja u javnosti zapravo njegov dvojnik.

Sve je naravno ostalo na teorijama i pričama i nikada nije bilo podobnih dokaza da je takva tvrdnja bila istinita.
Tito je svakako svojom harizmom, vizionarskim pristupom politici i nezavisnim stavom prema međunarodnim odnosima ostavio dubok pečat na jugoslovenskom prostoru i šire. Njegova visina, kao jedan od aspekata njegove ličnosti, samo je dodatak fascinaciji koju javnost i danas pokazuje prema njemu.

Podsetimo, Josip Broz Tito preminuo je 4. maja 1980. godine, ali njegovo nasleđe i dalje inspiriše, podsećajući nas na važnost njegove uloge u istoriji Balkana i sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.