Ovo je jedini čovek koji je pretukao Arkana

Željko Ražnatović Arkan bio je strah i trepet gde god se pojavio. Danas, gotovo dve decenije nakon njegove smrti ispred beogradskog hotela Interkontinental, zanimanje o njegovom životu ne jenjava. Tako se na Instagramu pojavila fotografija iz maloletničkog Kazneno-popravnog doma u Valjevu na kojoj se nalaze Iso Lero Džamba i Arkan. Uz fotografiju objavljena je i priča o životu zloglasnog ratnog zločinca u tom domu.

Jedina poznata tučnjava u kojoj je učestvovao Arkan dogodila se upravo u Valjevu. Džamba je pretukao Arkana i ostavio mu ožiljak na bradi, što mu Željko nikad nije oprostio. Iso je navodno prošao kroz istu školu boksa kao i zloglasni Ljubomir Magas, poznat pod nadimkom Ljuba Zemunac. Bez obzira što je bio visok samo 170 centimetara i težak 70-ak kilograma, bio je snažan i hrabar. Prati ga legenda da se najviše tukao po zatvorima, a redovno je dobijao batine od čuvara jer nikad nije hteo da se pokori autoritetu. Na slici iz KP doma iz Valjeva stoje Arkan i Džamba skroz desno.

https://www.instagram.com/p/BScFGiHjdvp/?taken-by=legendedevedesetih

U inostranstvu se družio i sarađivao sa zloglasnim kriminalcem Đorđem Božovićem Giškom, a kada se vratio u Beograd bio je dobar prijatelj Alekandra Kneževića Kneleta, još jednog zloglasnog kriminalca. U određenim krugovima i danas se prepričavaju legende o letovanjima beogradskih kriminalaca u Crnoj gori. Za Džambu se kaže da je bio definitivni kralj beogradske četvrti Dorćol. Pisao je pesme, a neke je otpevao i srpski pevač Džej Ramadanovski.

Džamba je nestao bez traga jedne noći kad su ga iz zasede pretukli pripadnici Arkanovog osiguranja krajem 1992. godine. Vukašin Gojak „Vule“, časnik Arkanove Srpske dobrovoljačke garde i verovatno jedan od počinilaca napada na Džamba, ubijen je 1997. godine ispred jednog beogradskog noćnog kluba, prenosi Express.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.