Ovo je jedna najgora stvar koju kupci rade po prodavnicama: Ispovesti prodavaca će vas iznenaditi

Jedna najgora stvar koju kupci rade po prodavnicama?

Prodavci širom zemlje suočavaju se sa raznim navikama kupaca, ali postoji jedna koja posebno izaziva rasprave – konzumiranje hrane pre nego što se plati. Dok neki kupci jednostavno žele da probaju par grozdova ili otvore kutiju keksa pre nego što se odluče za kupovinu, drugi smatraju da je ovo neprikladno ponašanje u prodavnici.

Talia Mekarti, dugogodišnji menadžer prodavnice hrane u Čikagu, objašnjava da je u redu jesti nešto ako je to neobavezna stavka poput kese pereca ili kutije kolačića, pod uslovom da se plati pre odlaska. Međutim, za hranu koja može ometati druge kupce, kao što su mirisna ili mrvljiva hrana, pravila su strožija.

Sa pravnog stanovišta, konzumiranje robe pre nego što se plati može se smatrati krađom ako prodavnica ima politiku protiv toga. Kupci bi trebalo da imaju na umu da hrana koja se meri ne sme biti konzumirana u velikim količinama pre plaćanja.

Za male lokalne prodavnice, gubitak prihoda izazvan ovim praksama može imati značajan uticaj. Meri Mulali, direktor jedne od tih prodavnica, ističe važnost poštovanja pravila i plaćanja za proizvode pre nego što se konzumiraju. Uzorci su uvek opcija ako želite probati nešto pre kupovine, ali važno je da se ta praksa poštuje kako bi se podržala zajednica i održala poslovna etika.

U krajnjem slučaju, poštovanje pravila prodavnice i uzajamno poštovanje između kupaca i zaposlenih ključni su za očuvanje dobrog odnosa i efikasnog funkcionisanja prodavnica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.