U trendu

Ovo je najprijateljskija zemlja na svetu: Okružena predivnim plažama i prirodnim atrakcijama

Njihov način života uključuje obilje avantura, visok kvalitet života i društvenu svrhu

Iako je svet pun iskreno prijateljskih ljudskih bića u svakoj zemlji, postoje neka mesta na svetu gde ljudi razvijaju poseban način života koji inspiriše pozitivniji i svetliji pogled na život.

Pa, očigledno je tako i sa dalekom Australijom, a ovo su samo neki od razloga zašto je Australija proglašena za najprijateljskiju državu na svetu, prema portalu thetravel.com.

Zašto su oni najprijateljskija zemlja na svetu?

Mnogo je razloga zašto je to Australija. Način života uvek igra ključnu ulogu u sveukupnoj sreći i blagostanju pojedinaca i zajednice čiji su deo. Tipičan australijski način života uključuje obilje avantura, visok kvalitet života i društvenu svrhu. Australija je zemlja okružena prelepim plažama i nekim od najlepših prirodnih atrakcija na svetu koje svako treba da poseti. Ima i dovoljno lepih gradova koji imaju opuštenu atmosferu.

Australijanci dobro koriste mogućnosti svoje zemlje i većinu svog slobodnog vremena provode napolju uživajući u prirodnim lepotama. Vole da provode vreme zajedno sa prijateljima i porodicom na otvorenom, uživaju u hrani i piću i prihvataju opuštenu atmosferu koju su razvili kroz svoj način života i pogled na život.

Ipak, ne beže od avanturističkog načina života, pa prihvataju i čuda divljine kojih na ovom udaljenom kontinentu ne manjka. Uostalom, ovde žive sve moguće životinje, opasne i neopasne, a nije redak slučaj da vidite zmiju u dvorištu ili u toaletu.

Da li je Australija bezbedna?

Za putnike koji se pitaju da li je Australija bezbedno mesto za posetu, odgovor je – apsolutno da. To je jedno od najbezbednijih mesta na svetu za turiste, a može da bude i dobar izbor za bekpekere. Kada su u pitanju pojedinačni gradovi, Pert i Melburn su dobili ocenu 76 od 100 za bezbednost grada, a prestonica Kanbera 80 od 100, što ukazuje da su veoma bezbedni gradovi, prenosi Punkufer.hr.

Postoji velika šansa da će država, kada bude proglašena najprijateljskijom na svetu, biti ispunjena nekim od najboljih stvari za zabavu. Nema sumnje da je Australija puna avantura sa nekim zaista uzbudljivim destinacijama jer je dom nekih od najlepših tropskih plaža na svetu i brojnih morskih rezervata uključujući Veliki koralni greben.

Istraživanje obale može da bude vrhunac putovanja. Osim lutanja po živopisnom Sidneju i „krstarenja” po Velikom okeanskom putu, ljubitelji dobre kapljice zadovoljiće svoje apetite jer se ovde proizvodi odlično vino. Ne postoji ništa što bolje ide uz vino od neke od najsvežijih morskih plodova na svetu, kojih ima u izobilju.

U nastavku pogledajte listu od 10 najprijateljskijih država na svetu koja je nastala upoređujući američko rangiranje najprijateljskijih zemalja na svetu i Svetske populacione liste najprijateljskijih zemalja od kojih oba istražuju globalno putnike i prikupljaju podatke sa različitih foruma.

1. Australija

2. Tajvan

3. Tajland

4. Kanada

5. Filipini

6. Portugal

7. Meksiko

8. Grčka

9. Finska

10. Kostarika

(n1info.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar