U trendu

Ovo je najređa krvna grupa na svetu, iznenadićete se – nije nulta

Smatra se da je nulta krvna grupa retka, ali zapravo najmlađa i najmanje rasprostranjena krvna grupa je AB koju ima oko pet posto stanovništva. Kako su nasledili gomilu antitela grupa A i B imaju vrlo specifična antitela protiv infekcija i osetljiv imunitet. Odlikuje ih i to što mogu da prime krv od svih ostalih grupa.

Kako je ova krvna grupa nastala mešanjem grupa A i B, tako i njeni nosioci mogu da budu sasvim različitih karaktera – i vrlo stidljivi i izrazito društveni, i odgovorni i vrlo problematični. Ono što je zajedničko za sve je da su vrlo izdržljivi i da nikako ne popuštaju pod stresom, ali su i vrlo kruti i retko umeju da se povinuju pravilima.

Zbog njihovog osetljivog nervnog sistema treba da izbegavaju napete, užurbane i agresivne sredine. Potreban im je mir i harmonija, te su vežbe meditacije, joga, šetnja u prirodi i laganiji fitness, metode i tehnike opuštanja koje im najviše odgovaraju. Teži fitnes i preznojavanje kod zahtevnijih sportova samo jos više doprinose stresiranju organizma i oslobađanju adrenalina, hormona stresa koji se inače lako izluči kod AB grupe.

Ovo su ljudi koji su po svojoj prirodi duhovni i često okrenuti religiji i duhovnosti koja im pomaže da lakše odrze balans sa svetom oko sebe, prenosi Espreso.

Imuni sistem kod ove grupe je dosta tolerantan i prijateljski nastrojen prema napadačima, koje pušta bez borbe u organizam, za razliku od O grupe ili „lovca“. Zato je važno za AB tip da vodi racuna o svom zdravlju, pogotovo kada je stres u pitanju, jer se osetljivost, mentalna i emotivna, koju dele sa A grupom, reflektuje na pad imunog sistema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar