U trendu

Ovo je tajna dugovečnosti Klinta Istvuda: Bliži mu se 94. godina, a ceo život radi samo ovu stvar

Iako se bliži 94. godini jasno je da holivudski glumac Klint Istvud ne posustaje. Naprotiv, trenutno snima novi film, pravni triler Juror No. 2, u kojem će glavne uloge imati Toni Kolet, Nikolas Holt i oskarovac Džej Kej Simons.

Zato je sasvim legitimno upitati ga za tajnu dugovečnosti i nepresušne energije.

A on je ispričao da se sve promenilo nakon jedne teške životne situacije. Naime, Klint je izgubio oca koji je umro od srčanog udara u dobi od 64 godine. Tada je shvatio da je zdravlje najveće bogatstvo.

„Nikad nisam imao puno masnog tkiva, ali sam uvek pazio na ishranu. Izbegavam ugljene hidrate, posebno kalorične deserte. Držim vagu u kupatilu, uzimam vitamine i izbegavam pića puna šećera. Takođe, izbegavam preteranu konzumaciju alkohola“, ispričao je on za Muscle and Fitness.

Dok je Istvudov sin Skot u intervjuu za Men’s Health otkrio koliko je njegov otac posvećen ishrani i telesnoj aktivnosti.

„Moj tata je mašina. Pokazao mi je kako da dižem tegove kad sam imao 14 godina. Naučio me tehniku benč presa i drugih osnovnih vežbi. Jasno mi je dao do znanja da je važnije pravilno izvoditi vežbe nego preterivati sa težinama.“

Naravno da je svestan da njegovo telo više ne može da radi ono što mu je bilo jednostavno u mladosti. Danas ne radi ništa prenaporno.

„I dalje igra golf i voli duge šetnje. Uživa u dobrom obroku, čitanju i novim scenarijima“, izjavio je izvor blizak holivudskoj legendi za Closer.

Takođe, treba pomenuti da Istvud meditira već više od 40 godina, prenosi Index.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.