U trendu

Ovo nemojte poklanjati!

Novogodišnji i božićni praznici ne bi bili to što jesu ako ne bismo obratili pažnju na godišnji fenomen poklanjanja čudnih poklona. Religijski značaj praznika naprosto je zasenjen pravim komercijalnim duhom i groznicom kupovine – ponekad i kupovine bilo čega.
Sigurno vam se dogodilo da za Novu godinu ili Božić dobijete na poklon nešto čemu ste se najmanje nadali. Niste ni jedini koji su to iskusili. Jedan američki sajt istraživao je tu pojavu.
Evo primera nekih američkih iskustava u kupovini loših poklona. Jedan čovek i njegov brat dobili su za poklon po džepni nož, a kada su imali samo šest i sedam godina, od svog dede su dobili na poklon ništa manje nego ljubavni film! Ovakvih primera ima na pretek.
Zato, prenosimo spisak prvih pet najgorih poklona koje je ovaj sajt izabrao.
Na prvom mestu su psihološke knjige. One vam nude mnoštvo načina da uspešno rešite mnoge svoje probleme, čak i one za koje nikada niste ni znali da ih imate. Ovakav poklon je dovoljan da onaj ko ga dobije – dobije i kompleks.
Set čaša čudnog oblika je na drugom mestu. Čaše su ili toliko visoke da je nemoguće staviti ih u bilo koju normalnu policu u ormanu, ili su toliko nežne i tanane da je pravi rizik da ih ikada upotrebite.
Na trećem mestu je voće u brendiju, takozvano pijano voće. Ovo voće se jede jedino za vreme opakih opijajućih žurki, bar tako tvrde stručnjaci sa sajta.
Ogromna vaza za cveće zauzela je četvrto mesto. Bez obzira na veličinu, vaza je dovoljno lepa. A kada otvorite poklon, iz njega ispadne čestitka s porukom namenjenoj ljudima koji su vam poklon doneli. Verovatno su vazu dobili nekom prilikom i jednostavno je ponovo spakovali i poklonili vama. A vama ostaje samo da smislite gde ćete je držati.
Na petom mestu nalazi se – jarac kupljen samo za vas! Ovde ćete definitivno ostati bez teksta i daha. Ako živite na selu i imate gde da ga držite, možda je poklon i opravdan, ali ako živite u gradu, razmislite ponovo. Možda ovaj poklon ima neko skriveno značenje!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.