U trendu

Ovo niko nije znao, dodala 1 namirnicu u tiganj i rešila problem prskanja ulja na najvećoj temperaturi (video)

Pojedina jela, da bi bila hrskava, moraju se spremati na jakoj vatri, nije moguće smanjiti temperaturu, a da hrana bude pripremljena baš onako kako ste želeli.

Na sreću, pa su pojedinci otkrili sjajne trikove kojima su rešili ovakve probleme.

Korisnik Tik Tok-a, koji je na pomenutoj društvenoj mreži upisan kao “FlavorGod”, podelio je sasvim jednostavan, ali delotvoran savet kako da sprečite prskanje ulja prilikom prženja.

Sve što je potrebno jeste da ulijete malo vode u tiganj.

@flavorgod

Add #bacon 2 nonstick pan & enough water to cover the bottom. Cook over medium-high until the water evaporates, and your left with crispy bacon #fyp

♬ original sound – Flavor God

– Dodavanje vode tokom kuvanja čini slaninu hrskavom i sprečava prskanje ulja – rekao je on.

Mnogi su se pitali kako to da se voda ne meša sa uljem u tiganju i kako baš ona ne dovodi do prskanja, što se inače dešava. Autor videa je objasnio kako voda proključa pre nego što se masnoća sa slanine istopi i pređe u tečno stanje.

Dodaje da je slaninu uvek bolje peći u tiganju nego u rerni jer je proces pripreme mnogo brži, a slanina bude hrskavija i ukusnija.

Drugi problem kada je u pitanju priprema hrane na visokim temperaturama, jeste zagorevanje, što hrani kvari ukus.

@darakarhu

Reply to @katxava

♬ original sound – Dara Karhu

Jedna korisnica Tik Tok-a, upisana kao “DaraKarhu”, rekla je kako je dovoljno da pre prženja, u tiganj sa zagrejanim uljem isečete jednu šargarepu. Naime, ovaj trik zaista radi, jer je šargarepa puna vode i upijaće veliku količinu toplote, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar