U trendu

Ovo su najnekulturnije stvari koje možete da uradite u kao gost u restoranu, tvrdi osoblje

Ručak ili večera trebali bi biti ugodni, ali samo zato što ste gost u restoranu, baru, kafiću ili restoranu ne znači da ne trebate paziti na svoje ponašanje. Od pucketanja prstima, do vikanja, ugostiteljsko osoblje otkrilo je što ih najviše nervira kod gostiju, i koje stvari smatraju izuzetno nepristojnim.

Agresivna komunikacija

Podrazumeva se, ali bez obzira na to radi li se o krivoj porudžbini hrane ili pića, osoblje tvrdi da bi gosti trebali biti svesni da ugostitelji i poslužitelji žele da imate najbolje iskustvo i vrhunsku uslugu, tako da svi nedostaci ili greške trebaju biti priopštene na miran način.

Oni će uvek rado nadoknaditi zabunu i rešiti problem.

Neobaveštavanje o kašnjenju

Restorani će se često morati suočiti s gostima koji kasne, ali osoblje kaže da je zaista važno da im javite ako će doći do značajnijeg kašnjenja.

Ako kasnite, poslužitelji će morati da ispune gomilu porudžbina odjednom, posebno ako više gostiju kasni, a to može dovesti do gubitka posla ili dužeg vremena čekanja.

Zato je  svima u interesu da obavestitee osoblje o kašnjenju na rezervaciju.

Pucketanje prstima

Da li bi to uradili nekom drugom u svome okruženju? Ako ne, onda nemojte to raditi ni ugostiteljskom osoblju.

Konobari se jako trude i celi dan su na nogama.

Ne morate pucketati prstima da biste privukli njihovu pažnju, samo podignute ruku ili ih pozovite s poštovanjem.

Vikanje na osoblje
Vikanje na osoblje nikada ne završi dobro.

Stvaranje scene drugim gostima izaziva nelagodu, konobar će se osećati jako loše i teskobno, a gost krajnje nesrećno i iznervirano.

Radije sve rešite na miran način, tvrdi osoblje.

Ustajanje radi odlaska ili potraga za hranom

Ako čekate neko vreme, umesto da stojite i odlazite do šanka ili hodate prema konobaru, bolje je privući pažnju šefa ili drugog konobara pa upitati za status vaše porudžbine.

– Stajati i razgovarati s konobarom koji je usred preuzimanje porudžbeine ili posluživanja stola, svima stvara neugodu i napetu atmosferu – rekao je jedan konobar, piše Metro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar