U trendu

Ovo su NAJPOPULARNIJA IMENA beba širom sveta u 2022. godini

Koje ime dati detetu je nešto o čemu roditelji dugo i analitički razmišljaju. S druge strane, postoje određena imena koja već godinama suvereno vladaju listama najpopularnijih imena.

Tako je i ove godine BabyCentre objavio svoju listu najpopularnijih imena dečaka i devojčica za 2022. godinu. Desetine hiljada roditelja registrovalo je imena svojih beba na sajtu o trudnoći i roditeljstvu. Čini se da se roditelji vraćaju u 90-e kada su u pitanju ideje za imena mališana.

Ove godine najveće promene desile su se na listi imena za devojčice, pri čemu je Olivia zvanično skinuta s mjesta broj jedan iz 2021. i zamenjena je Sofijom.

Došlo je do manjih promena u prvih deset pozicija, a Olivia je pala na treće mjesto i prestigla ju je Lili. Deveto i deseto mesto takođe se promenilo u 2022. godini. Ime Maja zauzelo je deveto mjesto, a Ajvi se takođe pomerila za dva mesta i ušla u prvih deset.

BabyCentre je primijetio da se roditelji vraćaju u 90-e te su svojim mališanima davali imena po nekim od najvećih ikona iz tog vremena, kao što su Gabriele i Alija. Takođe, imena zvezda kultnih „Prijatelja“ kao što su Metju, Lisa i Dejvid takođe su imala porast, pored ostalih popularnih imena iz 90-ih, uključujući Tomas, Džek, Daniel, Lajam, Đarlot, Emili i Džejson.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar