U trendu

Ovoga uopšte niste svesni, ali način na koji nosite torbu govori jednu veoma važnu stvar o vama

Stručnjak za govor tela iz Kalifornije Ketlin Hendriks, otkrila je za Glamour.com da način na koji nosite tašnu može da otkrije mnogo toga o vašem karakteru, pa čak i ono što pokušavate da sakrijete od drugih, prenosi „DailyMail“.

Ketlin je “dekodirala” najčešće stilove nošenja tašne.

1. Na laktu

Dajete prioritet statusu i poziciji na društvenoj lestvici. Ukoliko ste navikli da provučete ruku kroz ručke torbice i zadržite je oko lakta, ostavljajući jednu ruku slobodnom, šaljete simboličnu poruku da ste nezavisni i da imate nekoga ko obavlja deo posla za vas.

Ujedno, ovakav način nošenja torbice može da oslikava i vašu potrebu da pokažete svetu kom brendu ste verni. Za vas je neretko tašnica statusni simbol.

2. Preko jednog ramena, uz telo

Po prirodi ste pragmatični i suština vam je važnija od forme. Važna vam je sloboda i ne pristajete na bilo koju vrstu sputanosti.

3. Preko ramena, bez pridržavanja

Opušteni ste i ležerni, nije vam važno kako vaša torbica izgleda već isključivo da vam je lako dostupna.

4. Ispred tela

Oprezni ste, stidljivi i želite da se zaštitite od drugih ljudi. Zbog toga podsvesno uvek birate modele tašni koje imaju duži kaiš kako biste mogli da tašni “dodelite ulogu” odbrambenog štita.

5. Iza tela, kao poštar

Uglavnom vam nije važno kako izgledate, jer ste preokupirane drugim važnijim stvarima.

6. U ruci

Karijera vam je na prvom mestu. Ukoliko uvek nosite tašnu u ruci pored tela šaljete poruku da niste „igrač“ za potcenjivanje.

Čak i činjenica da ne nosite torbu ili tašnicu šalje svetu oko vas simboličnu poruku, možda onu koja će vam se najviše dopasti.

,,Dame koje ne nose torbu pokazuju da imaju oko sebe osobe koje su zadužene da se bave rešavanjem svakodnevnih zadataka za njih. U to spadaju dnevni raspored i plaćanje računa“, ocenjuje Ketlin.

Ona ističe da su dame koje ne nose tašne samouverene i oslanjaju se na druge koji su u njihovoj službi, piše Telegraf.

A kako vi nosite tašnu? I da li je uopšte nosite? Podelite sa nama kroz komentare.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.