Patke plaćenije od glumaca

Londonsko pozorište je odustalo od angažovanja žive patke u pozorišnoj predstavi, jer bi njen honorar bio četiri puta veći od glumačkog. Patka košta 250 funti na dan, a minimalni glumački honorar iznosi svega 292 funte za nedelju dana provedenih na daskama West Enda.

Komičar Arthur Smith je ogorčeno izjavio: „Ako želite da vam ćerka bude glumica, neka studira za patku ili bar čuvara patki“. Arthur hoće da kaže da ne samo što su patke plaćenije, već, ustvari, lova ne ide u njihove ruke (tačnije noge), već brk omaste čuvari i vlasnici pataka. „Idiotski je toliko plaćati patki“, nastavlja on, „Zato smo u Londonu angažovali nezaposlenog glumca, obukli ga u patku i povećali mu ulogu. Dođe ti da plačeš nad glumačkom sudbinom. Grozno je živeti u svetu u kome ljudsko biće vredi samo četvrtinu patke“.

Britanski glumac je ovu gorku životnu istinu otkrio pripremajući svoju reviju pod nazivom „Arthur Smith peva Leonard-a Cohen-a“. Predstava će uskoro doživeti premijeru, a u esperimentalnoj fazi igranja, Arthur je morao da patki po imenu Džordž plaća 250 funti dnevno. Džordžova uloga se sastojala u tome da oko 2 minuta sedi na poslužavniku, dok Smit peva Koenovu „Pticu na žici“. Pošto je Džordž bio previše nemiran ili nervozan, zamenio ga je patak Al, po istoj ceni. Za 2 minuta ničega 250 funti! Pa gde je tu pravda?

Po ovom pitanju su se oglasili i „predstavnici“ pataka koji objašnjavaju da su patke skupe, jer uz njih mora obavezno da ide i čuvar. A predstavnici glumačkog udruženja „Equity“ kažu: „Većina glumaca je jako loše plaćena, a još im je gore kada znaju da i patke dobijaju više!“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.