Pingvin pliva 8.000 kilometara da bi video spasioca

Jedan pingvin svake godine prepliva 8.000 kilometara da bi posetio ribara koji ga je spasio. Ovu neverovatnu priču, u koju mnogi nisu mogli da poveruju, ovekovečile su nedavno kamere Bi-Bi-Sija. Za samo nekoliko dana video-klip o svojevrsnom prijateljstvu između čoveka i pingvina zabeležio je više od 35 miliona pregleda samo na „Fejsbuku”.

Kako su se uverili novinari britanskog javnog servisa, pingvin svake godine pliva 5.000 milja (više od osam hiljada kilometara) samo da bi posetio ribara Žoaoa Pereiru de Souzu u Rio de Žaneiru. Taj čovek ga je pre pet godina našao na stenama prekrivenog uljem u kritičnom stanju. Odneo ga je u svoj skroman dom, očistio, okupao, a zatim negovao i hranio nekoliko dana. Pošto je pingvinu bilo bolje, ribar je odlučio da je vreme da ga vrati u njegovo prirodno okruženje, u blizini vode. Očekivao je da će pingvin otići i pridružiti se svojoj koloniji, ali to se nije dogodilo. Pingvin je ostao sa svojim spasiocem još osam meseci pre nego što ga je napustio.

Međutim, kroz nekoliko meseci pingvin se vratio da poseti svog omiljenog prijatelja. To je nastavio da čini svake od pet proteklih godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.