U trendu

Pingvini na mestu zločina – opet izveli PROVALU (foto)

Kada vam policija javi da je došlo do provale u restoranu koji imate, to je razlog za brigu. Kada vam jave da su se provalnici vratili, pitate se što ih je policija uopšte pustila. Sve je mnogo jasnije kada se zna da su u pitanju pingvini, koji su baš rešili da u suši restoranu u Velingtonu na Novom Zelandu sviju gnezdo.

Pošto su privremeno zadržani zbog „provale“ u restoran u subotu rano ujutru, par pingvina je vraćen u luku u Velingtonu, koja se nalazi nekoliko stotina metara od suši bara. Kasnije tokom večeri, oni su se vratili u restoran u pokušaju da se tu smeste i naprave gnezdo.

Velingtonska policija je saopštila na Facebooku da su nešto pre devet sati uveče dobili poziv da pingvini lutaju ulicama. Policija je odgovorila na poziv i uz pomoć građana vratila pingvine u more.

Ovo nije prvi put da plavi pingvini, koji se smatraju ugroženim, lutaju lukom u Velingtonu. Odeljenje za zaštitu životinja je ranije tokom dana saopštilo da su ptice primećene kako prave gnezdo blizu železničke stanice, ali se ne može sa sigurnošću reći da je to isti par koji je ušao u restoran.

Iako je dolazak pingvina u grad bio simpatičan mnogima, pa i vlasnicima suši restorana, stručnjaci upozravaju da postoji bezbednosni rizik. Jer koliko god bili slatki, oni ujedaju, a najbezbednije je diviti im se sa daljine.

Plavi pingvini naseljavaju mnoge delove Novog Zelanda i Australije, a poznati su po svom plavom perju.

(N1 Beograd)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.