Plesanje u ritmu potpražnih poruka

Simpatična igračka, psić po imenu Harston, delo je britanske kompanije Generics Group. Mališa sa crvenom kapom, zahvaljujući najnovijim dostignućima elektronike, može da reaguje na zvučne signale koji dolaze iz zvučnika televizora, a za ljudsko uvo su nečujni. Posebnom tehnikom snimljeni zvuci mogu da ga nateraju da imitira likove koji su na ekranu, ponavljajući njihove pokrete: hodanje, mahanje repom, podizanje nogu, mrdanje glavom…

Pomenuta kompanija namerava da i dalje usavršava ovu „hi-tech“ igračku: u bliskoj budućnosti će se pojaviti lutke u obliku popularnih muzičara, koje će igrati u ritmu svojih sopstvenih pesama, čiji se spotovi emituju na TV prijemnicima. I ne samo to: neka od sledećih verzija na zvuke osetljive igračke moći će i da komentariše delove programa, izražavajući neslaganje, odobravanje, ili se izjašnjavajući o tome šta joj se u emisiji svidelo, a šta ne.

Zamislite da kraj sebe imate elektronskog Bivisa i Batheda, koji komentarišu program koji gledate. Zamislite da im se i sami pridružujete. Zamislite da svi zajedno, nesvesni i srećni, plešete u ritmu potpražnih poruka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.