U trendu

Policija uhapsila penjača po Trampovom tornju

Mladić koji se tri sata peo po staklenoj fasadi nebodera Trampov toranj u Njujorku, tražeći sastanak s republikanskim kandidatom za predsednika SAD, uhapšen je kada je došao do 21. sprata.

Nepoznati 20-godišnji mladić, za koga je policija rekla samo da je iz Virdžinije, koristio je vakuum gume za penjanje uz 68-spratnu zgradu na Menhetnu u kojoj se nalazi sedište poslovnog carstva Donalda Trampa. Tramp, takodje, živi u toj zgradi, ali kada se mladić penjao u sredu nije bio tu.

Mladić je dugo uspevao da izmakne policajcima koji su razbijali prozore i probijali ventilacione cevi u pokušaju da ga zaustave, a koristili su čak i platformu za pranje prozora.

Policajci su najzad uspeli da ga uhvate i uvuku kroz otvoren prozor nešto posle 18.30.

Policija je saopštila da je mladić dan ranije postavio video snimak na Jutjubu naslovljen „Poruka gospodinu Trampu (zašto sam se peo na tvoj toranj)“.

„Ja sam nezavisan istraživač koji traži privatan sastanak s tobom kako bi razgovarali o važnoj stvari. Garantujem da je u tvom interesu da poštuješ ovaj zahtev. Veruj mi, moj cilj nije važan, ne bih rizikovao svoj život težeći mu. Razlog zbog kojeg sam se popeo na tvoj toranj jeste da privučem tvoju pažnju. Da sam to tražo uobičajenim putem, bilo bi mnogo manje verovatno da uspem jer si ti zauzet čovek s mnogo odgovornosti“, rekao je mladić na snimku.

Tramp je kasnije na Tviteru napisao da je njujorška policija uradila odličan posao u „zaštiti ljudi i čuvanju penjača“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.