U trendu

Popodne nepogode, grad i olujni vetar!

Prognoza vremena za 30. jun


Jutro u većini mesta sunčano i toplo.

Naoblačenje koje će najpre zahvatiti zapadne i severne krajeve do kraja dana proširiće se na celu zemlju, uslovljavajući mestimično kišu, lokalne pljuskove s grmljavinom i pad temperature. Ponegde se očekuju i nepogode s gradom i većom količinom padavina. Vetar slab i umeren, u južnom Banatu povremeno jak, južni i jugoistočni. Tokom dana vetar u skretanju na severozapadni.

Jutarnja temperatura od 14°C do 22°C, najviša dnevna od 24°C do 30°C.

Beograd: Jutro i pre podne sunčano i toplo. Od sredine dana očekuje se naoblačenje povremeno s kišom, ili kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom i padom temperature. U pojedinim delovima grada moguće su i nepogode s gradom i većom količinom padavina. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, tokom dana u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura oko 22°C, najviša dnevna oko 29°C.

Temperature u većim gradovima:

Beograd: minimalna 22°C, maksimalna 29°C,
Užice: minimalna 15°C, maksimalna 27°C.
Novi Sad: minimalna 18°C, maksimalna 27°C,
Subotica: minimalna 18°C, maksimalna 24°C,
Kragujevac: minimalna 17°C, maksimalna 28°C,
Negotin: minimalna 16°C, maksimalna 26°C,
Niš: minimalna 18°C, maksimalna 30°C,
Priština: minimlna 15°C, maksimalna 28°C.

Biometeorološka prognoza

Osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim tegobama se savetuje izvestan oprez usled očekivanih biometeoroloških prilika. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje. Neophodna je pojačana pažnja svim učesnicima u saobraćaju.

Upozorenja i najave RHMZ Srbije

Danas posle podne i uveče ponegde kratkotrajna nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Prognoza vremena za 1. jul

Ujutro i pre podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, zapadni, severozapadni.

Prognoza vremena do 15. jula

I dalje kiša
Od 16. do 22. juna prosečno toplo i nestabilno sa češćom pojavom kiše, uz najviše dnevne temperature od 23 do 28 stepeni. Oko 17, 18. i 19. moguće nepogode s gradom, olujnim vetrom i obilnim padavinama. Do kraja prve dekade jula malo toplije, ali i dalje nestabilno.

Oko 25. juna, 2. i 7. jula moguće kratkotrajne nepogode praćene gradom, olujnim vetrom i obilnim padavinama. Do sredine jula uglavnom suvo i toplije i do 34 stepena.