Porodična tragedija Šarliz Teron

Šarliz Teron (41), holivudska glumica i oskarovka, nije imala detinjstvo iz bajke. Naime, nju i njenu majku godinama je zlostavljao otac.

– Moja majka je divna osoba. Znam da sva deca to govore i da zvuči otrcano, ali moja mama mi je spasila život – rekla je Šarliz.

Glumica je odrastala uz bipolarnog oca alkoholičara koji je psihički i fizički zlostavljao nju i njenu majku Gerdu. Kada je imala 15 godina, Šarliz je videla nešto što je zauvek promenilo njen život. Te večeri vraćala se iz škole, a njen otac Čarls i stric dolazili su iz lokalnog bara. Majka je bila ljuta i zaključala je vrata.

– Znala sam da će se nešto loše dogoditi, imala sam taj osećaj – priča Teron.

Kada je stigao pred kuću počeo je da puca, prvo u ogradu pa kroz kuhinjska vrata. Uspeo je da uđe unutra i počeo da lupa vratima.

– Noćas ću vas obe ubiti – vikao je i pucao u vrata pištoljem.

Kada je to čula, majka je uzela svoj pištolj i upucala svog supruga, a njegovog brata ranila. Kada je shvatila šta je učinila, Gerda je htela da zaštiti svoju kćerku i zamolila je da ode iz kuće.

– Rekla mi je idi i učini nešto od svog života. To su žrtve koje radite za svoju decu. Uvek sam joj bila prva – rekla je Šarliz.

Godinu dana nakon tragedije Teron se odselila u Milan kako bi započela manekensku karijeru, a nekoliko meseci kasnije otišla je u Holivud. Deset godina nakon toga proslavila se u filmu ‘Monster’ i osvojila Oskar za najbolju žensku ulogu. Iako se dugo borila sa tim, glumica je priznala kako je ova porodična tragedija ojačala. O njoj je progovorila nekoliko puta i objasnila da i dalje nosi ‘ožiljak’ na svom srcu.

– Trebalo mi je neko vreme da shvatim da se to zaista dogodilo. Uvek mislite da se ovakve stvari neće desiti vama – priča glumica.

Njena majka Gerda nije osuđena, već je sudija zaključio kako se radilo o samoodbrani. O incidentu je govorila kod Opre Vinfri i Pirsa Morgana. Kada su je pitali šta bi promenila, kada bi mogla da se vratit u prošlost, odgovorila je:

– Prisilila bih roditelje da se rastanu, jedino to. Moj život je divan i nikad ga ne bih menjala – rekla je Teron.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.