Porodila se na prednjem sedištu automobila, a kada je pogledala bebu – zapanjila se (foto)

Maleni In Džamal rođen je prevremeno, kada je njegova majka bila u 29. nedelji trudnoće. Relin Skari iz Pensilvanije kontrakcije su uhvatile početkom avgusta na prednjem sedištu automobila, ali osim neobičnog mesta na kom se porodila – neobičnije je bilo to što je rodila dečaka u netaknutom vodenjaku.

Nije očekivala da će se poroditi i mislila je da su kontrakcije koje je osećala samo grčevi koji znaju da se jave pri kraju trudnoće, a ne trudovi.

Ipak 45 minuta kasnije, kada su kontrakcije postale sve češće, odlučila je da krene u bolnicu.

https://www.instagram.com/p/BYMJRUYlNRi/?taken-by=raeee_nacoal23

– Trudovi su postali sve učestaliji i intenzivniji i nisam se ni snašla kada sam shvatila da je vreme. U panici sam nazvala 911, nisu razumeli šta im govorim jer sam vrištala. Telefon sam dala u ruke vereniku i skinula pantalone, a onda osetila detetovu glavu dole. Još jednom sam se napregla i beba je bila napolju – ispričala je Relin.

Kao da rađanje u automobilu nije bilo samo po sebi strašno, kada je Relin pogledala dole, shvatila je da je beba još uvek umotana u vodenjak.

– Beba je bila mirna i mogla sam samo da se molim da sve bude u redu. Potom sam mu masirala lice palcem, a on je privukao ruke i noge prema licu, kao da je čuo moje molitve i hteo da me uveri da je dobro. Držala sam ga tako u rukama sedam minuta, koliko nam je trebalo da stignemo u bolnicu.

https://www.instagram.com/p/BYRq7OVlJVK/?taken-by=raeee_nacoal23

– Imao je 1,4 kg i držao se jako dobro s obzirom na to šta je prošao. Znala sam da će biti sjajan mali čovek – zaključila je majka dečaka, koji je prve dane proveo u inkubatoru, a danas je zdrav i normalno se razvija.

Inače, bebe u netaknutom vodenjaku rađaju se vrlo retko, ređe od jednom u 80.000 slučajeva, a češće se događa prilikom carskog reza nego li pri normalnom vaginalnom porođaju, prenosi Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.