U trendu

Porodila se na prednjem sedištu automobila, a kada je pogledala bebu – zapanjila se (foto)

Maleni In Džamal rođen je prevremeno, kada je njegova majka bila u 29. nedelji trudnoće. Relin Skari iz Pensilvanije kontrakcije su uhvatile početkom avgusta na prednjem sedištu automobila, ali osim neobičnog mesta na kom se porodila – neobičnije je bilo to što je rodila dečaka u netaknutom vodenjaku.

Nije očekivala da će se poroditi i mislila je da su kontrakcije koje je osećala samo grčevi koji znaju da se jave pri kraju trudnoće, a ne trudovi.

Ipak 45 minuta kasnije, kada su kontrakcije postale sve češće, odlučila je da krene u bolnicu.

Our birth story! ❤ The human body is truly an amazing thing. 8.5.2017 at about 10am I started having contractions. I was only 29 weeks and 4 days so I just figured they were Braxton hicks and decided to wait it out. After about 45 minutes of consistent contractions that were increasing in intensity I decided I should probably go in. I there in some clothes. Grabbed my daughter some clothes, her my fiance And I left for the hospital. I dropped my daughter to her God mommy Nicole And headed to the hospital. Well the contractions continued to get closer together and more intense and before I knew it I knew it was time to push. I called 911 because I was so scared. They couldn't understand me between the screams with contractions. So I handed the phone to my fiance. I pulled my pants off and reached down, sure enough his head was right there. I pushed one time and my miracle baby was here. When I looked down I realized he was still completely wrapped in the amniotic sac. The dispatcher told us to pull over. But I knew we would make it to the hospital before they would make it to us. So I told Ean to keep driving. I was so scared. My Fiance was so calm driving and on the phone with 911. At first the baby was still and all I could do was pray he would be okay. And then I rubbed his face with my thumb and he pulled his little hands and feet up to his face as if he understood my prayers and wanted to reassure us he was okay. About 7 minutes passed that I held this miracle baby in my hands until we made it to the hospital. A familiar face came running out and grabbed my baby. He was born an caul. This happens 1 in every 80,000 births. Usually during c-section. He was 3lb 1oz. He doing wonderful all things considered all He went through I know he's going to be an awesome little man! ❤ he is truly a miracle​ baby. We are so blessed to be his parents. #encaul #encaulbirth #carbirth #miriclebaby

A post shared by Raelin Scurry (@raeee_nacoal23) on

– Trudovi su postali sve učestaliji i intenzivniji i nisam se ni snašla kada sam shvatila da je vreme. U panici sam nazvala 911, nisu razumeli šta im govorim jer sam vrištala. Telefon sam dala u ruke vereniku i skinula pantalone, a onda osetila detetovu glavu dole. Još jednom sam se napregla i beba je bila napolju – ispričala je Relin.

Kao da rađanje u automobilu nije bilo samo po sebi strašno, kada je Relin pogledala dole, shvatila je da je beba još uvek umotana u vodenjak.

– Beba je bila mirna i mogla sam samo da se molim da sve bude u redu. Potom sam mu masirala lice palcem, a on je privukao ruke i noge prema licu, kao da je čuo moje molitve i hteo da me uveri da je dobro. Držala sam ga tako u rukama sedam minuta, koliko nam je trebalo da stignemo u bolnicu.

😍 Our little peanut is 4 pounds!!

A post shared by Raelin Scurry (@raeee_nacoal23) on

– Imao je 1,4 kg i držao se jako dobro s obzirom na to šta je prošao. Znala sam da će biti sjajan mali čovek – zaključila je majka dečaka, koji je prve dane proveo u inkubatoru, a danas je zdrav i normalno se razvija.

Inače, bebe u netaknutom vodenjaku rađaju se vrlo retko, ređe od jednom u 80.000 slučajeva, a češće se događa prilikom carskog reza nego li pri normalnom vaginalnom porođaju, prenosi Jutarnji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike