Posebno je važan: Znate li čemu služi džepić između nogu na ženskim gaćicama?

Ovaj detalj postoji na većini modela ženskih gaćica, ali mnogi ne znaju zašto se on nalazi na tom mestu. A muškarci su zbunjeni…

Naime, često gaćice s unutrašnje strane imaju mali džep, a pitanje je – znate li čemu taj džep služi? Kao prostor za pohranu, da dizajneri iskoriste ostatke tkanine ili kako bi gaćice bile udobnije?

Ova zadnja opcija zapravo je najbliža istini o džepiću – jer mali džep je zapravo dodatak gaćicama kojem je svrha održavanje zdravlja vagine.

Ženski donji veš često je izrađen od sintetičkih materijala i tu onda nastupa džepić napravljen od pamuka, materijala koji propušta vazduh i efikasnije upija vlagu, za razliku od sintetike. Na taj način smanjuje se verovatnoća gljivičnih infekcija.

Kada hodamo ceo dan u istim gaćicama, naše telo proizvodi znoj i vlagu koji mogu ostati zarobljeni u donjem vešu. Bakterije iz znoja mogu se apsorbovati u donji veš koji se naslanja na naše intimno područje, objasnila je dr. Shirin Lakhani, stručnjakinja za intimno zdravlje, i nastavila:

Nakupljanje znoja može da promeni i prirodnu pH-vrednost vagine, a posledica može biti povećana verovatnost razvoja bakterijske vaginoze, gljivične infekcije i infekcija urinarnog trakta.

Bakterije, naime, bujaju na vlažnim, tamnim mestima, a određeni materijali mogu im stvoriti idealnu okolinu za to, pogotovo ako nema postave koja štiti vaginu, rekla je ona.

Zbog svega navedenog pamuk, od kojeg su napravljeni i džepići, najbolji je izbor materijala za donji veš. Zato, kada kupujete gaćice, pazite da budu prozračne, od materijala koji vagini dopuštaju da diše. Ako ipak kupujete veš od sintetike, obratite pažnju na džepić, koji će odigrati svoju važnu ulogu, prenosi Zadovoljna.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.